Creatif Logo
Contact us creatif
Search creatif
Special-Projects / Birkdale

Birkdale

Established in 1982, Birkdale has undergone a radical transformation since its formation with the Buckinghamshire-based firm evolving to become one of the UK’s leading suppliers of gate and fencing accessories.

In 2018, Birkdale opted to renovate its headquarters in High Wycombe and knowing our reputation, they asked for our help.

With a large, open plan sales office and neighbouring breakout space dominating the design, the potential for reverberation and a lack of privacy was high.

To mitigate this, we implemented a number of solutions, from acoustically-rated moving walls to wall panels and meeting booths.

The main part of the sales office is normally populated with people, all making phone calls and going about their daily business.

Naturally, witin an open plan space such as this, all those conversations can blur into one, causing distractions, reducing privacy and potentially leading to a feeling of overwhelm at work.

To address this, we installed lattice-shaped Whisper rafts over the main sales office and combined this with a decorative Acoustic aRT panel to help catch and stop noise travelling.

To help further guard against the threat of distractions, inaudibility and a loss of productivity, we also equalised ambient sound levels by installing Humm, our digital sound masking system.

Although the bulk of the sales area was open plan in design, third spaces and smaller working areas were created to aid productivity and ensure privacy.

To achieve this, we provided a six-person Cube, to provide an acoustically comforting retreat for those wanting to engage in collaborative work.

Smaller, group-focused office rooms were also present in the design and in one of these small coworking areas, a second Acoustic aRT panel was placed to soak up noise and reverberation caused by the surrounding glass walls.

With a café-style kitchen and games area, the issue of noise and reverberation was also present in the office’s main breakout area. To counter this, we installed Whisper panels above the table tennis table, again to contain sound at source. In this communal space, we also provided an additional two Cubes for employees who wanted a quiet retreat during their break.

As Birkdale welcome a lot of customers and trading partners onto site, careful consideration was also given to the acoustic and aesthetic qualities of the site’s meeting rooms.

Hexagonal ReSound panels, matching Birkdale’s brand colours, lined the walls of two dedicated client-facing meeting rooms.

In the boardroom, 3D tiles were carefully positioned to create an acoustically optimal space, perfect for bother internal- and customer-facing meetings.

» Download PDF

 

Please register to access our downloads section where you will find useful material including: product and company information, case studies and technical information.
If you have a pop up blocker on your browser this download with not open.

Please send me the latest offers and news. For more information, please view our Privacy policy Register close