Creatif Logo
Contact us creatif
Search creatif
Special-Projects / iManage

iManage, London - Interpretting the Data

iManage transfoms how professionals work. The multinational company helps service firms improve productivity and collaboration through a range of integrated platforms and management tools.

In 2019, they opted to renovate their UK office and tasked workplace design experts Maris to come up with a brand-new vision for their two-floor space in Shoreditch.

This space, however, had its problems. The office itself had the potential to be an acoustic nightmare due the unique ‘open-sided’ floorplate of the upper level which allowed sound to transfer easily between the two floors. This posed a problem not only for concentration within the office, but for privacy as well. These issues were compounded by the abundance of hard surfaces, which only served to reflect sound around the office space.

Without treatment, iManage’s workforce would have suffered from distraction due to stray and unwanted noise.

Aware of this, a thorough acoustic survey of the space was conducted by an independent third party. Armed with this data, Maris approached us to translate the report into real world results.

We proposed the use of ReSound, our Class A-rated material, and designed a scheme that delivered on the acoustician’s recommendations.

This was achieved by installing a series of 40mm thick ReSound baffles above the breakout space to trap sound at source and by hanging larger rectangular rafts over the main working areas and within the enclosed meeting rooms. These were all fabric-wrapped in a mixture of blue, yellow and grey materials to match the office’s primary colour scheme.

After solving the problem of poor acoustics within the space, Maris then asked for our help in zoning the open plan office. The designers had included some open grid shelving into the scheme to break up the workspace; this was an obvious job for Constructif – our own modular space dividing system.

Working off the original plans, we manufactured three distinct Constructif shelving units. These came complete with acoustic infills and a wooden base unit for extra storage, and were placed between social areas and fixed desking zones to further define the open plan environment.

Crucially, our involvement with this project was delivered on-time and to the agreed budget. Best of all though, by utilising two of our pioneering workspace solutions, Maris was able to benefit from combined cost and installation efficiencies.

» Download PDF

Photos: Maris Interiors

Products Featured

Constructif
Resound

Please register to access our downloads section where you will find useful material including: product and company information, case studies and technical information.
If you have a pop up blocker on your browser this download with not open.

Please send me the latest offers and news. For more information, please view our Privacy policy Register close